Hírek

‘Önkormányzatok a lakhatásért’ - országos pályázat

19.02.2024

Országos pályázatot hirdet a Habitat for Humanity Magyarország önkormányzatok számára.

More »

 

Példamutató energiahatékony háztartásom” fotó- és videópályázat

16.01.2024

A WWF Magyarország lakossági fotó- és videópályzata. A nyereményjáték időtartama: 2024. január 9 - 29.

More »

Energiaválság a kistelepüléseken

06.10.2023

Önkormányzati kérdőíves felmérés eredményei középületekről, szilárd tüzelésről, energiaszegénységről és légszennyezésről

More »

 

Energiahatékonysági felújítások otthonainkban - videósorozat

13.01.2023

Magyarország teljes energiafelhasználásának körülbelül egyharmadát a háztartások energiafogyasztása teszi ki. Ez a magas arány elsősorban annak köszönhető, hogy az épületállomány viszonylag idős, energetikai felújításuk nagyon lassan és nem megfelelő minőségben történik. De természetesen léteznek jó példák is!

More »

Felégetjük a jövőnket, ha a fatüzelést választjuk megoldásként az energiaválságra?

17.10.2022

A Habitat for Humanity Magyarország csütörtökön mutatta be 2022. évi Lakhatási jelentésének első fejezetét a WWF Magyarországgal közös eseményén, melynek keretein belül kihívásokat és lehetőségeket igyekeztek szakértőkkel feltárni.

More »

 

Van-e elég fenntartható biomassza Magyarországon?

14.09.2022

A biomassza felhasználásának növelése lett az egyik válaszreakció az energiaválságra, holott annak döntő részét biztosító erdeink védelme nem csak természetvédelmi, hanem klímavédelmi szempontból is kulcsfontosságú: a hazai erdők éves szinten az ország kibocsátásának közel egytizedét képesek elnyelni.

More »

Bio Screen CEE projektzáró konferencia - ELÉRHETŐ ELŐADÁS FELVÉTELEK

11.07.2022

A WWF kelet-közép-európai irodái és projektpartnerei, köztük a Habitat for Humanity, a REKK Alapítvány és a Plovdivi Energiaügynökség 2022. július 6-án és 7-én rendezte meg a Bio Screen CEE projekt nemzetközi zárókonferenciáját Bulgáriában, melynek témája az erdei biomassza felhasználása és az igazságos energiaátmenet.

More »